ETKİNLİKLER
Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni
Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 8.Sınıf Mezuniyet Töreni
Aşı Temalı Resim ve Kompozisyon Yarışması
Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması
Bereketli Ramazanım Ödül Töreni - Ortaokul ve Lise
Ufka Yolculuk Sınavı Toplantısı
Akirfan Aileleri Meal Bilgi Yarışması
Online Meâl Bilgi Yarışması Ödül Töreni
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2022
Özel Ak İrfan Personeli İftar Programı
Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması
Diyanet Gençlik Bilgi Yarışması Ödül Töreni
Diyanet Gençlik Bilgi Yarışması Ödül Töreni Okul
18 Mart Çanakkale Zaferi Ortaokul Programı
Aksaray Muharip Gazilerle Söyleşi Programı
12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü
Yabancı Öğrencileri Misafir Ettik.
2022 Ak İrfan Koleji Bursluluk Sınavı
Öğrencilerimizin İdlibe Yardım Kampanyası
Basketboldan Hayata 12 Dev Adım
2021-2022 1.Dönem Karne Töreni
Mehmet Ali Çırak Resim Sergisi
Okul Sporları Satranç Turnuvası ...
Uzman Vaiz Murat KAYNAR Konferansı
Gençlik ve Bilim Merkezi Ziyareti
Müslüman Bilim Adamları ve Bilime Katkıları
Değerler Eğitimi İlmihal Semineri
Değerler Eğitimi Nezaket Ortaokul
Mevlid-i Nebi Ortaokul Programı
Özdenetim Semineri (Ortaokul Düzeyi)
6. ve 7. sınıf velilerine seminer verildi.
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına başladık...
5. ve 8. sınıf velilerine seminer verildi.
Düşünce eğitimi ve yeni nesil sorular konulu seminerimizi gerçekleştirdik.
Uyum Haftası - Seminer Başlangıcı
Okuma Alışkanlığı Kazandırma Semineri
Etkileşimli Online Eğitime Başladık...
İstiklal Marşının 99. yılını kutladık
6 ve 7. Sınıflar Kitap Okuma Halkası
Özel Ak İrfan Okulları Ankara' da...
Okulumuzda Deprem Tatbikatı yapıldı.
İlmihal Okuma ve Kalbim de Temiz Dilim de.. Yarışma Ödülleri
Sinan Yağmur Ortaokul Söyleşi ve İmza günü...
Öğretmenler günü ortaokul kutlamaları
5,6 ve 7.Sınıflar Veli Toplantısı
LÖSEV Lösemi Farkındalık Etkinliği
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
15 TEMMUZ ANISINA ŞEHİTLİK ZİYARETİMİZ
ORTAOKULUNDA EĞİTİM- ÖĞRETİM
Öğrenim hedeflerimiz öğrencilerin amaç, ilgi ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak öğrencinin bir bilim alanında edindiği bilgiler ve teorilerle bu bilgi ve teorilerin günlük yaşamlarındaki uygulama alanları arasında bağ kurmalarına yardımcı olacak şekilde belirlenmiştir.
Pratik araştırmalar, öğrencilerce teorik fikirler ve tecrübeleri sınamalarını sağladığı için özellikle yararlıdır. Her dersle ilgili öğrenim hedefleri öğrencilerin somut ve daha önceden bildikleri çalışmalardan soyut ve bilmedikleri çalışmalara doğru bir sıralama planlanmıştır. Okulumuzda öğrenci, aktif öğrenen; öğretmen ise öğrencinin öğrenmesini kolaylaştıran ve destekleyen kişi rollerini üstlenirler.
Türkçe
Türkçe derslerinde amacımız; ana dil bilincine ve evrensel bakış açısına sahip, Türkçe’yi doğru kullanabilen, duygu ve düşüncelerini konuşma ve yazma becerileriyle etkin biçimde aktarabilen bireyler yetiştirmektir.
Matematik
Matematik Bölümü’nün amacı; keşfederek öğrenen, öğrenirken eğlenen, yaratıcı, sorgulayıcı, özgüveni, estetik duygusu, yorum gücü ve bilimsel düşünce sistemi gelişmiş, doğadaki ipuçlarını yakalayabilen ve öğrendiklerini günlük yaşama aktarabilen öğrenciler yetiştirmektir.
Fen Bilimleri
Fen Bilimleri dersleri yapılandırmacı yaklaşıma dayalı olarak işlenmektedir. Tüm çalışmaların amacı, öğrencilere günlük yaşamda karşılaştıkları bilimsel olayları daha iyi kavratmak, bu olaylara katılabilme becerisini geliştirebilmektir.
Öğrencilerimizin bilimsel mantığı daha iyi kavrayabilmeleri ve sağlam bir temel oluşturabilmeleri için Fen Bilimleri derslerimiz, öğrenci merkezli bir yaklaşımla Fen Bilimleri Laboratuvarında işlenmektedir.
Sosyal Bilgiler
Amacımız 21. yüzyılın çağdaş, Atatürk İlkeleri ve İnkılâplarını benimsemiş, Türk tarihini ve kültürünü kavramış, temel demokratik değerlerle donanmış ve insan haklarına saygılı, yaşadığı çevreye duyarlı, bilgiyi deneyimlerine göre yorumlayabilen, eleştirel düşünebilen, yaratıcı, sosyal katılım becerileri gelişmiş, sosyal yaşamda etkin, üretken, haklarını ve sorumluluklarını bilen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını yetiştirmektir.
İngilizce
Ekibimiz sürekli gelişen dinamik yapısıyla yabancı dil eğitimini en etkili şekilde gerçekleştirmek adına çağın gereklerine uygun eğitim sistem ve araçlarını incelemekte, konuyla ilgili eğitimlere katılmakta ve materyaller üretmektedir. Bütün bu araştırmaların, yoğun ve özverili çalışmalarının temelinde yatan en önemli amaç; öğrencilerimizin yabancı dili en iyi şekilde öğrenebilecekleri, modern öğretim metotlarına ve bireysel farklılıkları dikkate alan farklılaştırılmış eğitim modellerine dayanan, anlamlı, etkili, öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenecekleri yabancı dili sevdirecek bir sınıf ortamı yaratmaktır.
Milli Eğitimi kitapları ve müfredatı yanı sıra yabancı yayınlar ile İngilizce eğitimi desteklenmektedir.
Sosyal Faaliyetler
Tüm bunların yanında derslerimizi etkinlik ve gezilerle destekliyor her sınıf seviyesinde farklı çalışmalara imza atıyoruz.
- Hafta sonu satranç ve spor kurslarına katılmaktadırlar.
- Düzenli Kitap Okuma Çalışmaları
- Geziler
- Sosyal Sorumluluk Projelerinde aktif görev alırlar.
- Belirli Gün ve Hafta Kutlamaları
DEĞERLER EĞİTİMİ
Değerler, neye hangi önceliği vermemizi söyleyen rehberlerdir. Çocuklarımıza öğrettiğimiz değerler, onların vicdanlarının temelini oluşturur. Kişiliklerine bütünlük verir. İnsanlara yardım etmesini sağlar. Kendi ayakları üzerinde durmasına yardımcı olur. Yanlış ve doğru davranışı birbirinden ayırt etmesini olanaklı kılar. En önemlisi ,yaşamın mutlu bir yolculuk olmasını sağlar.. Temel insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek okulun temel misyonları arasındadır... Değerleri birbirini tamamlayan üç boyutta geliştirilmiş etkinlikleri içermektedir:
1.Sınıf içi etkinlikler: Öğrenci merkezli ve aktif öğrenme esaslı bu etkinlikler sınıf ve branş öğretmenlerimizin her değerle ilgili sınıf içindeki çalışmalarını içermektedir.
2.Okul geneli etkinlikler: Görevlendirilmiş sınıfın öğrencilerinin diğer sınıflara yönelik etkinliklerini içerir. Konu ile ilgili kitap okumaları, gezi gözlem, seminer, kermes,sergi, yarışmalar, pano hazırlıkları, film ve tiyatro gösterileri vb.
3. Aileye yönelik etkinlikler: Çocuklarımıza kazandırmaya çalıştığımız bu değer ve davranışların kalıcı olması çocuklarımızın okulda öğrendiklerinin aile ortamında uygulanması onların bu yöndeki güzel davranışlarının aileler tarafından takdir ve teşvik edilmesi önem arz etmektedir.
4. Dini değerlerimiz ilahiyat fakültesi mezunu uzman öğretmenler tarafından verilmektedir. Kız öğrencilerimize bayan, erkek öğrencilerimize erkek Kuranı Kerim öğretmenleri küçük gruplar halinde eğitim verilmektedir.
LGS
Tüm seviyelerde ezberlemeye değil bilgi üretmeye dayalı, çağı yakalamaya çalışan bir eğitim öğretim programı uygulayan Ak İrfan Koleji 8. sınıf öğrencileri için de özel bir çalışma programı uygulamaktadır. LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimize derslerinin yanında farklı çalışmalarda yapmaktadırlar. Bu çalışmalar hafta içi ve hafta sonu grup etütleri şeklinde yapılmaktadır. Belli gruplara ayrılan öğrencilerimizle pazartesiden perşembeye kadar 8. ve 9. saatlerde grup etütleri yapılmaktadır. Hedeflenen başarının sağlanması için branş öğretmenleri konu tekrarlarına önem vermektedir. Yapılan tekrarlar optik okuyucularla sonuçları analiz edilen konu tarama testleri ile desteklenmektedir. Belirli tarihlerde yapılan deneme sınavları ile öğrencilerin gelişimlerinin takibi sağlanmaktadır. Sınav tarihine 4 hafta kala kampa alınan öğrencilere ders denemeleri ve genel denemeler uygulanır. Öğrencilerin eksikleri tespit edilerek son tekrarlar yapılır. 8. sınıf öğrencilerimiz, rehberlik servisimiz tarafından danışmanlık gruplarına ayrılmakta, 6 ana branş öğretmenleri her bir grubun danışmanı olarak öğrencilerimize destek olmaktadır. Danışman öğretmen tarafından öğrencinin başarısı, sınav sonuçları vb. konularda aile ile işbirliği yapmaktadır. Öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırmak amacıyla sınava zaman zaman çeşitli etkinliklere ayrılmaktadır (spor, sinema, yemek, doğa yürüyüşü vb...)Sınav maratonunda veli desteğinin de öneminin farkında olan Ak İrfan Koleji veli rehberliğine de önem vermektedir. Genel veli toplantılarının yanında, branş öğretmenlerinin birebir görüşmeler yaptığı velilere bilgilendirmeler yapılmaktadır. 8. Sınıf öğrencilerimiz alanında uzman öğretmenlerimiz rehberliğinde çeşitli kamp ve programlar ile sınava hazırlanıyorlar.
OLİMPİYATLAR
Olimpiyat Çalışmalarındaki Amaç:
Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara olan ilgisinin arttırılması ve ilerideki yaşamlarında akademisyen kimliklerinin gelişimini sağlamak. Öğrencinin temsil ettiği dersin dışında diğer tüm derslerinin de ortalama barajının altına düşürülmemesi gayreti, başarılı öğrenci sayısını artırmak. Olimpiyat çalışmasına seçilen öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı olarak, kendisi ve toplumla barışık bilim insanları sayısını artırmak. Öz güven sahibi çalışmayı seven, çalışkan olmayı hayat prensibi edinen, inandığı hedefi uğruna azmini artıran, iradeli nesiller yetiştirmek.
Olimpiyat Çalışmalarına Öğrenci Seçimi:
Her eğitim öğretim döneminin ekim ayında yapılan en az üç deneme sınavı sonucunda öğrencilerin en yüksek net yapabildiği branşta, tüm branş öğretmenlerin katılımı ile kurulan olimpiyat seçimi komisyonunca aday öğrencilerin seçimi yapılır. Olimpiyatlarda okulumuzu temsil etme hakkını kazanan öğrencilerin velilerinden bu çalışmalara öğrencisinin katılmasına için izin belgesi alınır.
Olimpiyatların Öğrenci Hayatındaki Önemi:
Temsil ettiği dersi iyi öğrenebilmesini sağlamak. Bu uğurda emsallerinden daha fazla kaynak kullanarak alanında kendisini iyi hissetmesi ve söz sahibi olması hedeflenmektedir. Okulunu ve ilini temsil ederek, sevdikleri uğruna zafer kazanmayı veya daha başarılı öğrenciler karşısında kaybederek kendisini, çalışmalarını, eksik kalan yönlerini tanımasını sağlamaktır.
Farklı illerden gelen öğrencilerle yeni arkadaşlıklar edinerek, farklı kültür ve sosyal iletişim kurulmasını sağlamaktır.
Olimpiyat Hazırlık Çalışmaları
5,6 ve 7. Sınıf öğrencilerimiz, Antalya Bilim Olimpiyatlarına deneyimli öğretmenlerimizle
özel programlar ile hazırlanırlar.
HAFTA SONU KURSLARIMIZ
Hafta sonu kurslarımız okulumuz açıldığı günden bu yana başarı ile uygulanmaktadır. Bu kursumuz sayesinde bir çok öğrencimiz dershaneye gitme ihtiyacı duymamaktadır. Hafta sonu kurslarımız da hafta içi yapılan derslerin tekrarı ve yeni soru çözümleri yapılmaktadır. Bu etkinliğimiz 6 saat ders olarak gerçekleştirilmektedir.
FİZİKİ ORTAM
Teknolojik donanıma sahip 24 kişilik sınıflar.
Görsel sanatlar ve Müzik sınıfları
Fen laboratuvarı
Modern Bilişim Teknolojileri Sınıfı
Yemekhane, kantin
A kalite yemek ve kantin hizmeti
Geniş yeşil okul bahçesi ve oyun alanları
Futbol –basketbol –voleybol sahaları
KADROMUZ
ÖĞRETMEN ADI | SINIF/BRANŞ | |
Ramazan YILMAZ | Müdür | |
Mesut KARAŞAHİN | Müdür yardımcısı | |
Nurhan GÜL | Türkçe | |
Fatma Nur KURTULMUŞ | Türkçe | |
Ertan GÜNDOĞDU | Matematik | |
Gökben ATAÇ | Matematik | |
Tuğba ASLAN | Fen ve Teknoloji | |
Sevim TOSUN | Fen ve Teknoloji | |
Neslihan KAHRAMAN | İngilizce | |
Hediye KARAOĞLAN | İngilizce | |
Gülfidan ANAHTARCIOĞLU | Sosyal Bilimler | |
Yakup CANBULUT | Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi | |
Elmas BERK | Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi | |
Şeyma Nur BAŞATA | Görsel Sanatlar | |
Rabia BOSTANCI | Beden Eğitimi | |
Ramazan Mustafa BAŞAR | Beden Eğitimi | |
Dilan AKAY | Müzik | |
Neslihan KINDAN | Rehber | |
Denis ATA | Rehber | |
Deniz Rabia SARIKAYA | Bilişim Teknolojileri ve Yazılım |