Azmi Milli Müzesi ve Zinciriye Medresesine Gezi Düzenledik.

Azmi Milli  Müzesi ve Zinciriye Medresesine Gezi Düzenledik.

Azmi Milli Müzesi ve Zinciriye Medresesine Gezi Düzenledik.

Ak İrfan Koleji olarak, öğrencilerimizle beraber sosyal etkinlikler kapsamında, Azmi Milli Müzesi ve Zinciriye Medresesine gezi düzenledik. Azmi Milli Un Fabrikası, kurulduğu dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli birleştirici unsurlarından biriydi. Fabrika, Aksaray halkı tarafından imece usulü toplanan paralarla yapıldı. Ülkenin zor zamanlarında un üretimini hiç aksatmadı. Zinciriye Medresesi ise Karamanoğulları döneminde yaptırılmış, yerel (tüf) kesme taş ve tuğla kullanılarak yapılan medrese dört eyvanlı ve açık avlulu medrese planı düzenindedir. Selçuklu geleneğini devam ettiren, Selçuklu motifleriyle işlenmiştir. Gençlerimizin tarihe sahip çıkarak geleceğine yön vermesini hedefleyen Ak İrfan Koleji olarak bu tür etkinliklerle öğrencilerimizi buluşturuyoruz.