İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yılı ve Mehmet Akif ERSOY’un Hayatı

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yılı ve Mehmet Akif ERSOY’un Hayatı

Özel Ak İrfan Fen ve Anadolu Lisesi’nde İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yılı ve Mehmet Akif ERSOY’un hayatını anlatan program öğrenciler tarafından coşkuyla izlendi.Kurucu Temsilci Ali ÖZLÜK,Lise Müdürü Ahmet AYDIN ve İlköğretim Müdürü Melek Kutay DİNLER’inde katıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür belgesi verildi.Mehmet Akif Ersoy, 20. yüzyılın en önemli şairlerinden biridir. Hayatı boyunca milli ve dini değerlere önem vermiş, vatan sevgisiyle dolu bir şahsiyettir.İstiklal Marşı'nın yazılmasındaki rolü, onun milli mücadeleye olan bağlılığının bir ifadesidir. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine dair en güçlü duyguları ve umutları ifade eden bu marş, Türkiye'nin milli kimliğinin bir simgesidir. Bugün, Mehmet Akif Ersoy'un eserleri ve fikirleri hala Türk milletinin kalbinde yaşamaya devam etmektedir.