LGS Çalışmaları

Tüm seviyelerde ezberlemeye değil bilgi üretmeye dayalı, çağı yakalamaya çalışan bir eğitim öğretim programı uygulayan Ak İrfan Koleji 8. sınıf öğrencileri için de özel bir çalışma programı uygulamaktadır. LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimize derslerinin yanında farklı çalışmalarda yapmaktadırlar. Bu çalışmalar hafta içi ve hafta sonu grup etütleri şeklinde yapılmaktadır. Belli gruplara ayrılan öğrencilerimizle pazartesiden perşembeye kadar 8. ve 9. saatlerde grup etütleri yapılmaktadır. Hedeflenen başarının sağlanması için branş öğretmenleri konu tekrarlarına önem vermektedir. Yapılan tekrarlar optik okuyucularla sonuçları analiz edilen konu tarama testleri ile desteklenmektedir. Belirli tarihlerde yapılan deneme sınavları ile öğrencilerin gelişimlerinin takibi sağlanmaktadır.
Sınav tarihine 4 hafta kala kampa alınan öğrencilere ders denemeleri ve genel denemeler uygulanır. Öğrencilerin eksikleri tespit edilerek son tekrarlar yapılır. 8. sınıf öğrencilerimiz, rehberlik servisimiz tarafından danışmanlık gruplarına ayrılmakta, 6 ana branş öğretmenleri her bir grubun danışmanı olarak öğrencilerimize destek olmaktadır.
Danışman öğretmen tarafından öğrencinin başarısı, sınav sonuçları vb. konularda aile ile işbirliği yapılmaktadır. Öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırmak amacıyla zaman zaman çeşitli etkinliklerde planlanmaktadır. (spor, sinema, yemek, doğa yürüyüşü vb...)Sınav maratonunda veli desteğinin de öneminin farkında olan Ak İrfan Koleji veli rehberliğine de önem vermektedir. Genel veli toplantılarının yanında, branş öğretmenlerinin birebir görüşmeler yaptığı velilere bilgilendirmeler yapılmaktadır. 8. Sınıf öğrencilerimiz alanında uzman öğretmenlerimiz rehberliğinde çeşitli kamp ve programlar ile sınava hazırlanmaktadırlar.