Antalya Bilim Olimpiyatları

Olimpiyat Çalışmalarındaki Amaç:
Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara olan ilgisinin arttırılması ve ilerideki yaşamlarında akademisyen kimliklerinin gelişimini sağlamak. Öğrencinin temsil ettiği dersin dışında diğer tüm derslerinin de ortalama barajının altına düşürülmemesi gayreti, başarılı öğrenci sayısını artırmak. Olimpiyat çalışmasına seçilen öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı olarak, kendisi ve toplumla barışık bilim insanları sayısını artırmak. Öz güven sahibi, çalışmayı seven, çalışkan olmayı hayat prensibi edinen, inandığı hedefi uğruna azmini artıran, iradeli nesiller yetiştirmek.
Olimpiyat Çalışmalarına Öğrenci Seçimi:
Her eğitim öğretim döneminin 1. Döneminde yapılan deneme sınavlarında üst düzey başarı elde eden öğrenciler 2. Dönem hafta içi veya hafta sonu öğretmenlerimiz tarafından olimpiyatlara hazırlanırlar. 5 yıldızlı otellerde Antalya da konaklamalı yapılan olimpiyatlar, her yıl mayıs ayı içerisinde 3-4 gün olarak bilim, spor alanlarında yapılmaktadır.
Olimpiyatların Öğrenci Hayatındaki Önemi:
Temsil ettiği dersi ve diğer dersleri iyi öğrenebilmesini sağlamak. Bu uğurda emsallerinden daha fazla kaynak kullanarak alanında kendisini iyi hissetmesi ve söz sahibi olması hedeflenmektedir. Okulunu ve ilini temsil ederek, sevdikleri uğruna zafer kazanmayı veya daha başarılı öğrenciler karşısında kaybederek kendisini, çalışmalarını, eksik kalan yönlerini tanımasını sağlamaktır.
Farklı illerden gelen öğrencilerle yeni arkadaşlıklar edinerek, farklı kültür ve sosyal iletişim kurulmasını sağlamaktır.
Olimpiyat Hazırlık Çalışmaları
5,6,7,9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerimiz, Antalya Bilim Olimpiyatlarına deneyimli öğretmenlerimizle özel programlar ile hazırlanırlar.